Navigatie:

EHBO, Reanimatie & AED
kunnen helpen als het nodig is

EHBO - Eerste hulp bij ongelukken

Herseninfarct herkennen met de letters “P.L.A.T.”

Een voorbeeld: tijdens een BBQ feestje struikelde Jane en viel. Ze verzekerde iedereen dat ze zich niet bezeerd had en wees medische hulp van de hand. Volgens haar zeggen was ze gestruikeld over een steentje vanwege haar nieuwe schoenen.

Vrienden hebben haar een beetje gefatsoeneerd en een nieuw bord gegeven. Hoewel ze een beetje ontdaan was heeft ze zichzelf goed geamuseerd de rest van de avond. De man van Jane echter belde na de BBQ iedereen met de mededeling dat zijn vrouw naar het ziekenhuis was gebracht.

Om 06 uur stierf Jane, ze had een herseninfarct gehad tijdens de BBQ. Als iemand in het gezelschap had geweten wat de signalen van een infarct zijn, dan zou Jane misschien vandaag nog bij ons geweest zijn. Anderen stierven echter niet, maar worden invalide, hulpeloos en hopeloos.

Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen……………………. 

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attaque volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten verlenen.

Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als de omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!!

Infarct herkennen

Een infarct kun je herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen vraag het persoon te lachen
A : Armen omhoog laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong vraag om tong uit te steken

Als de persoon moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).

Bestuur

Bestuur

Het bestuur van de EHBO vereniging Opmeer - Spanbroek

Contact

Contact

Contactgegevens van EHBO vereniging Opmeer - Spanbroek

Jaarvergadering 2019

Jaarvergadering 2019

Foto's van de jaarvergadering die heeft plaatsgevonden in april 2019